Beste indextrackers

Indextrackers zijn razend populair. En niet voor niets. De combinatie van lage kosten en gespreid beleggen zorgt voor goede resultaten. Het is bekend dat beleggers hiermee in bijna 90% van de gevallen vergelijkbare beleggingsfondsen verslaan. De enige reden dat veel passieve beleggers in Nederland nog steeds in beleggingsfondsen beleggen is omdat de huisbank hier het meeste geld mee verdiend. De bankadviseur adviseert vaak met zijn portemonnee in gedachten.

Wat zijn de beste indextrackers?

Wij hebben beleggers gevraagd in welke trackers zij het meeste vertrouwen hebben. Daaruit kwam een mooie lijst. De AEX tracker stond met afstand op 1. Nederlandse beleggers houden vertrouwen in Neerlands 20 grootste bedrijven.

AEX Tracker Volgt de Nederlandse AEX Index (topper)
AMX Tracker Volgt de Nederlandse Midkap Index
Global Real Estate Tracker Volgt wereldwijd vastgoed beleggingen
iShares MSCI World Volgt wereldwijd aandelen van alle ontwikkelde landen
iShares DJ Euro STOXX 50 Volgt de vijftig grootste ondernemingen in Europa
iShares FTSE 100 Fund Volgt de honderd grootste bedrijven op de Engelse
aandelenmarkt FTSE (ook wel ‘foetsie’ genoemd)
IShares FTSE BRIC 50 Volgt de vijftig grootste aandelen in de vier opkomende
markten Brazilië, Rusland, India en China
MSCI Emerging Markets-index Volgt een brede index voor opkomende markten
RBS fysiek goud tracker Volgt de prijs van fysiek goud

Dit zijn de meest populaire trackers in Nederland. Let op: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen advies dus doe altijd je eigen huiswerk.

Wil je de koersen zien of direct handelen in trackers?

Bij de grote brokers zoals Binck en Alex kun je gratis een rekening openen. Alex is de ideale bank voor beginners – met veel ondersteuning en cursussen. Binck is daarentegen goedkoper en al vaak uitgeroepen tot beste broker van Nederland. Bij beide brokers kun je bovenstaande trackers vinden.

Nog even een tippie. Misschien had je het al op TV gezien maar Binck heeft een actie lopen. Bestel de brochure en ontvang €200 starttegoed >>

 

Reacties gesloten.